Slecht weer bestaat niet

Soms lijkt het wel of ik het weermannetje ben. Stralend weer… totdat ik naar buiten ga en prompt trekken donkere wolken zich samen. En na een wandeling met de hond of natuurwerk in de regen komt de zon tevoorschijn, zodra ik zeiknat thuis ben. Sommige wolken hebben volgens mij door, wanneer ik buiten ben en mikken dan expres hun lading op mij.

Buienradar.nl staat prominent bij mijn favoriete websites, maar ook dat mag vaak niet baten. Het geeft buien aan, maar geen wolken die elk moment kunnen lek raken. En de verwachting geeft geen garantie voor de toekomst. Maar soms valt het dan weer mee en regent het overal in het land behalve in mijn regio.

Opwarming = natter!

Waar we zo onderhand wel aan gewend moeten raken, zijn de natte zomers. De tijden met wekenlang stralend weer komen wellicht nooit weer terug. Het voorjaar en najaar zijn mogelijk de nieuwe “zomers” (als in “groen is het nieuwe zwart”) waar we van de buitenlucht kunnen genieten. Het voordeel is weer dat het dan niet zo extreem heet is. Ook sommige winters zijn wat natter, maar weinig winterse taferelen.
Door al die nattigheid is het voor veel natuurgebieden wel een groeizaam klimaat en word je in het voorjaar nog meer verrast door een explosie van groen.

Met al het extreme weer in andere delen van de aardbol mogen we niet al te hard klagen. Althans zolang we de dijken nog effectief kunnen verhogen, anders wordt het over een halve eeuw “Amersfoort aan zee”. Ik laat mijn emmertje en schepje voorlopig nog even thuis.

De boswachter zegt vaak “slecht weer bestaat niet, alleen slechte regenkleding”. Dat is waar, maar dat is makkelijk praten als je in je hemdsmouwen in je autootje kan blijven zitten. Dan heb je helemaal geen regenkleding nodig. HA!

Zie Uitrusting, Verzorging en natuurlijk… Buienradar.nl.

Plaats een reactie