November Natuurwerk maand – editie 2021

Natuurwerkdag, werken in en aan de natuur

Uiteraard leent elke maand zich voor Natuurwerk, maar november heeft toch een streepje voor door twee vaste landelijke evenementen, de Natuurwerkdag en de Boomfeestdag.

Na de annulering door Covid vorig jaar, mag het weer! Hoera!

Meldt je aan voor een activiteit in je omgeving. Gewoon om die dag samen met anderen de natuur een handje te helpen of om kennis te maken met het fenomeen Natuurwerk. Het is goed voor je lijf om in de buitenlucht in beweging te zijn (nog beter dan de sportschool), maar ook voor je geest is het goed om in de natuur te zijn (wat anders dan een schermpje voor je neus). Het sociale aspect van samen constructief bezig te zijn aan een goed doel is zo mogelijk nog belangrijker na de lockdowns.

  • Help de natuur een handje en zoek een activiteit om mee te doen op Natuurwerkdag.nl. Je kan een activiteit uitzoeken voor de vrijdag of de zaterdag, 5 en 6 november (of beide!). Hopelijk krijg je de smaak te pakken en ga je vaker natuurwerken.
  • Mensen hebben bomen nodig en nieuwe bomen planten is een feest. Daarom heet de speciale boomplant dag de Boomfeestdag. Dit jaar vindt die plaats op woensdag 10 november. Zoek op Boomfeestdag.nl naar een activiteit in je omgeving om mee te helpen een boom op te zetten.

Aarzel niet, zoek een activiteit en schrijf je in!

Plaats een reactie